Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië begint clementineseizoen vroeg in oktober

De start van het clementineseizoen is dit jaar relatief vroeg in Spanje. Deze week kunnen de telers beginnen met het oogsten van het fruit. In Italië zullen de telers nog even geduld moeten hebben. De rassen Clemenrubi en Caffin kunnen pas in oktober worden geoogst.

Volgens een producent uit Calabrië is de verwachte opbrengst van het clementineseizoen te vergelijken met die van vorig jaar. Wel maakt de producent zich zorgen over de lage prijzen en de oplopende productiekosten. "Ik geloof niet dat de Russische boycot het grootste probleem is. De daling van de prijzen heeft te maken dat de koopkracht van de mensen is gedaald. Daardoor kopen ze minder citrusfruit. Ze kopen een of twee zwakken van ongeveer €0.60 per stuk."

"We produceren vooral voor de Italiaanse supermarkten in Noord-Italië, Veneto en Emilia-Romagna. Vergeleken met Spanje is onze productie laag, maar we groeien wel in Midden-Europa. We moeten ons niet laten bang maken door de vroege oogst van de Spanjaarden. Zij zijn snel en wij hebben acceptabele prijzen."

Publicatiedatum: