Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zweer van Aalsburg, Fruitmasters:

"Na de pluk zal er weer een stukje rust in de markt komen"



Tholen - Momenteel staat de hardfruitmarkt wat onder druk. "Maar dat is eigenlijk altijd aan het begin van het seizoen. Iedereen is volop aan het plukken en de telers voeren volop product aan. Daarbij is het seizoen vrij vroeg gestart en is het geen 'appelweer'. Voor een goede appelconsumptie hebben we koeler weer nodig", zegt Zweer van Aalsburg van Fruitmasters. "Ook voor de kleuring van Jonagold zijn de nachten eigenlijk te warm.



Het prijsniveau van de Elstar ligt voor de 65'ers en 70'ers rond de 35-40 cent en Prestige (75) wordt voor 45-50 cent verkocht. "Voor de betere kwaliteit wordt nog enigszins betaald, maar het houdt niet over", concludeert Zweer. "Voor de afzet zijn we in deze periode aangewezen op de binnenlandse markt. Dat is een normaal verschijnsel in deze tijd van het jaar. Vorig jaar was er export naar Duitsland, maar zij hebben zelf een grote appeloogst en zijn daarmee voorlopig zelfvoorzienend."



De prijs van de Conference-peren ligt voor de 55-sortering tussen de 30 en 35 cent en voor de 65'ers tussen de 35 en 40 cent. "Nu is er nog wat onrust in de markt. De cellen die nu vol staan en waar de Jonagold in moet, komen los. Er wordt volop gesorteerd, de bakken moeten leeg en het plukgeld moet betaald worden. Straks als de cellen vol zitten, kunnen we de balans opmaken. Half oktober zal de oogst klaar zijn en verwacht ik wat meer rust en stabiliteit in de markt."

Voor meer informatie:
Zweer van Aalsburg
Fruitmasters
Deilseweg 7
Postbus 222
4190 CE Geldermalsen
Tel: 0345 578 808
www.fruitmastersholland.nl