Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kennismaken met diverse soorten kiemen van Van der Plas Sprouts

Kiemen in alle soorten en maten

Van der Plas Sprouts is een kiemgroentebedrijf gevestigd te Broek op Langedijk. Kiemgroenten zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Ze ontspruiten uit noten, zaden, pitten en granen. De bekendste zijn alfalfa en taugé. Deze kiemen werden al vaak gebruikt door bijvoorbeeld roerbakgerechten of als garnering. Tegenwoordig komen de bijzondere soorten vaak terug op lunch- en dinergerechten zoals zonnebloem-, rode radijs-, chinese prei- en broccolikiemen. Kiemen zijn een perfecte aanvulling op een gezond leven en om aan de dagelijkse portie groenten te voldoen.

Carrièreswitch

Van der Plas is ooit begonnen in een heel andere branche, namelijk als timmerbedrijf. Ze zijn overgestapt op AGF toen ze begonnen met het telen van champignons. Medio jaren 70 zijn ze overgestapt naar het telen van taugé. Eind jaren 80 maakte het bedrijf de overstap naar kiemgroentekwekerij door het uitbreiden van het assortiment met een viertal kiemgroenten; alfalfa, prei, radijs en kiemmix.

Marktleider in kiemen

Van der Plas is inmiddels uitgegroeid tot de grootste kiemgroentenproducent in Europa. Hedendaags realiseert het bedrijf een assortiment van maar liefst 22 verschillende soorten kiemgroenten. De kernactiviteiten zijn het oogsten, wassen en verpakken van kiemgroenten.

Voor meer informatie over Van der Plas Sprouts: www.vanderplassprouts.nl

AGF Detail 2014
Dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober 2014
Expo te Houten
Het BioPlein stand 390
Publicatiedatum: