Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor topsegment Chinese frietmarkt

Deelname Farm Frites in Chinese frietfabriek

Inner Mongolia Linkage Potato Co., Ltd. en Farm Frites hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend om gezamenlijk een joint venture in Wudan Town, Chifeng City in Inner Mongolia in China op te richten. Linkage zal voor 75% deelnemen en Farm Frites voor 25% in het kapitaal. De joint venture, die 'Inner Mongolia Linkage Farm Frites Co., Ltd.' zal worden genoemd, zal een nieuwe frites fabriek bouwen en zal zich voornamelijk richten op het topsegment van de markt in China.

Linkage is een bedrijf dat al een aantal jaren actief is in de aardappelsector. Naast de productie van miniknollen en de pootgoed teelt zijn zij actief in het telen en bewaren van aardappelen. Zij zijn leverancier aan een aantal grote afnemers en produceren zelf aardappelvlokken in hun fabriek in Wudan Town. Farm Frites is een van de toonaangevende spelers in de global frites markt, met productie locaties in Nederland, België, Polen, Egypte en Argentinië.

De nieuwe frites fabriek, met een capaciteit van 70.000 ton eindproduct, zal in Wudan komen te staan naast de huidige vestiging van Linkage. De aardappelen zullen in een straal van 200 km rondom de fabriek geteeld worden op een grootschalige modern ingericht landbouwbedrijf. De teelt, oogst en bewaring zal met de meest moderne techniek worden uitgevoerd die zowel op de Amerikaanse als de Europese kennis gestoeld is. Zowel aardappelbewaring als een vrieshuis voor finished product komen op dezelfde locatie, zodat een volledig geïntegreerde operatie ontstaat.

Volgens Yan Hongzhi, directeur van Linkage is de samenwerking met Farm Frites van groot belang om toegang te krijgen tot de topkwaliteit Agriculture know how voor de productie en verwerking van aardappelen en tot het top segment van de frites markt.
Piet de Bruijne, directeur Farm Frites, vindt dit een uitstekende mogelijkheid om in China, de grootste foodmarket ter wereld, een strategische positie te verkrijgen.

Publicatiedatum: