Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijs voor mandarijnen ligt vijftien cent hoger dan vorig jaar

Eerste Okitsu Satsuma-mandarijnen verschijnen volgende week op de markt

Het mandarijnenbedrijf Citricos Asuncion Lopez laat positieve geluiden horen over de Okitsu Satsuma-mandarijnen uit Valencia. Volgens David López, van de commerciële afdeling van Okitsu, is de kwaliteit van de mandarijnen dit jaar hoger: "Dit jaar starten we de mandarijnencampagne met positievere vooruitzichten ten opzichte van het vorige seizoen." Volgende week liggen de Okitsu-mandarijnen in de supermarkt.

David: "Vorig jaar startten we nog met nauwelijks gekleurde mandarijnen. De kwaliteit van onze producten ligt dit jaar hoger met grotere uniformiteit en optimale suikerniveaus. De productie ligt dit jaar lager, wat de prijs opdrijft. Ook het eindigen van het seizoen van concurrerende producten zorgt voor een vijftien cent hogere prijs per kilo."



"Door de positieve ontwikkelingen, kunnen wij onze activiteiten met tien procent uitbreiden. We zijn sterk afhankelijk van een goede prijs voor onze mandarijnen. Niet alle telers zijn bereid om Okitsu Satsuma-mandarijnen te telen. De dunne pel zorgt voor kwetsbaarheid voor ziekten. Factoren als hoge temperatuur, ethyleen en mest kunnen gevaarlijk zijn voor de mandarijn. We beginnen volgende week met de export naar het buitenland. We gaan onze mandarijn tot midden januari op de markt brengen. Daarna is ons seizoen voorbij", aldus David.

Voor meer informatie:
Citricos Asuncion Lopez
David López: +34627542499
Antonio López: +34669478121
La Barraca de Aguas Vivas, Valencia
Telefoonnummer: +34962589146
info@citricosfrial.com
www.citricosfrial.com
Publicatiedatum: