Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jan van Heijningen: "Flink gegroeid in de pepermarkt"

Eminent presenteert specialty's in display op winkelvloer

Tholen - Waar sommige AGF-bedrijven zuchtend de zomer doorgingen, hoor je Jan van Heijningen van Eminent Food - één van Europa's grootste leveranciers en producenten van exclusieve glasgroenten, die afwijken in maat, vorm, kleur of smaak - niet klagen. "Eigenlijk zijn we redelijk goed door de zomer heen gekomen en hebben we weinig van de Rusland-crisis gemerkt. Tijdens de Ehec-periode kwam de Russische boycot keihard binnen, maar de laatste twee jaar vinden onze volumes via de exporteurs steeds minder hun weg naar Rusland en eigenlijk heeft het me wel gerustgesteld dat we minder afhankelijk zijn van de Russische markt."



Display
Eminent Food exporteert zelf niet, maar levert haar specialty's aan retailers, groothandelaren, exporteurs en detaillisten in Nederland. Een nieuwe ontwikkeling is de display, waarin het bedrijf haar compleet assortiment van pepers, punt- en baby-paprika's, Tomberry's en andere kleuren tomaten promoot. De lokale AH Koornneef had de primeur, maar inmiddels heeft ook een andere retailer interesse getoond om de display landelijk uit te rollen. "Nu is het nog te vroeg om te weten, maar ik verwacht dat we met zo'n display zeker een omzetstijging kunnen realiseren", zegt Jan.

Op productniveau laten met name de gekleurde tomaten en pepers een sterke groei zien. "Tomaten zijn nog altijd onze grootste productgroep, maar de pepers - met name de Habanero - zijn flink in opkomst en vormen voor ons al de tweede productcategorie. We hebben een goede peperteler in Uganda en kijken met veel vertrouwen uit naar het winterseizoen. In Spanje en Israël heb je in de winter te maken met een hoge kostprijs. Daarom zoeken we het dichter bij de evenaar. Dat kan ook in Mexico of de Dominicaanse Republiek, maar die export is vanwege de snuitkever zo goed als verboden. Daarom verwacht ik dat we met Ugandese pepers echt gaan scoren", besluit Jan.


Voor meer informatie:
Eminent Food
ABC Westland 118
2685 DB Poeldijk
Tel: 0174-214570
Fax: 0174-445579
jan@eminentfood.nl
www.eminentfood.nl