Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"expert uit de sector: "wacht tot brix-gehaltes goed zijn"

Italië: veel kiwi's te vroeg geplukt door enorme vraag

De internationale kiwimarkt zit in een vreemde situatie op het moment. De aanvoer vanuit Chili is vrijwel gestopt en er is een schaars aanbod uit Nieuw-Zeeland. Daardoor liggen de prijzen hoog. Voor Italiƫ betekent dat ze eerder moesten beginnen met de oogst van de Summerkiwi en de Green Light. De eerste containers met de Italiaanse kiwi's bestemd voor de VS zijn al onderweg en ook is al een deel verscheept naar Nederland.

Volgens een woordvoerder uit de sector is het niet gebruikelijk om nu al te exporteren. "We zijn het er niet mee eens, vooral niet als het brix-gehalte laag is. Maar als de handel erom vraagt, wordt er geplukt. De export denkt ook dat de groene Hayward-kiwi's te vroeg zullen worden geoogst. "Mijn advies is dat exporteurs moeten wachten totdat het brix-gehalte hoog genoeg is. Ze moeten pas exporteren vanaf week 41 naar Europa en in week 43/44 naar overzeese bestemmingen."
Publicatiedatum: