Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thüringen +38%, Alte Land +11%

Duitsland verwacht goede appeloogst

Vanuit diverse Duitse deelstaten komen er positieve berichten binnen over de appeloogst van dit jaar. Zo rekenen de telers in Sachsen en Sachsen-Anhalt op een goede oogst vanwege de goede weersomstandigheden in dit jaar, zo zei een woordvoerder van het 'Landesverband Sächsisches Obst'. "Er hangt erg veel aan de bomen hoewel de bloesem in het voorjaar ook te maken gehad heeft met vorst", aldus de woordvoerder. "De afwisselende periodes van zon en regen hebben de groei vervolgens goed gedaan."

Thüringen

In deelstaat Thüringen, waar men inmiddels is begonnen aan de oogst, raamt men dat de oogstopbrengst dit jaar 32,8 ton per hectare zal bedragen. Daarmee zou de opbrengst per hectare 38% hoger liggen dan het lage resultaat van vorig jaar (23,8 ton per hectare), en 17% hoger liggen dan het zesjarig gemiddelde over de jaren 2008 tot 2013 (28,2 ton per hectare). Volgens het Bureau voor de Statistiek van de deelstaat nam het appelareaal ten opzichte van vorig jaar met 86 hectare (-7%) af naar 1.066 hectare. Ondanks deze areaalafname zal de totale oogsthoeveelheid volgens de eerste berekeningen dit jaar met 35.000 ton appelen meer dan één vierde (28%) hoger liggen dan in 2013 (27.000 ton).

Alte Land

In het Alte Land, het bekende fruitteeltgebied aan de Niederelbe, rekent men zelfs op de op één na beste appeloogst in tien jaar tijd. Men verwacht hier bijzonder grote appelen en naar schatting hangt er een hoeveelheid van circa 334.000 ton appelen aan de bomen, zo deelde het Landbouwschap Niedersachsen afgelopen vrijdag mee. Dat betekent een oogsttoename van 80 procent vergeleken bij het slechte oogstjaar 2013. Vergeleken bij een gemiddelde oogst is er nog steeds sprake van een plus van 11 procent. Aan de Niederelbe teelt men op een oppervlakte van 8842 hectare appelen.

Publicatiedatum: