Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Officiële start van het LOLA plukseizoen

Afgelopen weekend is het LOLA plukseizoen officieel van start gegaan. De eerste LOLA appel is symbolisch geplukt door gedeputeerde bij de provincie Gelderland Jan-Jacob van Dijk (CDA). De LOLA appel, die afkomstig is uit Maas en Waal, gaat vandaag de dag de hele wereld over.

De nieuwe Elstar

De opmars van de Maas en Waalse LOLA appel is onstuitbaar. Er wordt al gespeculeerd dat LOLA de nieuwe Elstar is. In elk geval is het een product dat 100% van Nederlandse bodem is. Van Dijk: "LOLA is een merk met een enorme groeipotentie. Dat LOLA haar oorsprong vindt in Gelderland, maakt mij extra trots. Een merk dat zo sterk en onderscheidend is heeft toekomst."



Nieuwe exportmarkt Hong Kong

LOLA wordt geteeld in Nederland, België, Scandinavië, Canada en zelfs in Zuid-Afrika. Ook is er een grote exportmarkt die onlangs is uitgebreid met Hong Kong. Dit jaar gaat voor het eerst een kwart van de oogst naar Hong Kong.

Meer vraag dan aanbod

Er is een toenemende vraag naar LOLA vanuit supermarkten in West-Europa. Maar ook Midden- en Oost-Europa en zelfs Azië hebben steeds meer interesse in deze appel. Op dit moment is de vraag zelfs groter dan het aanbod. Dit betekent dat er nog meer fruittelers gezocht worden die Maribelle, de naam van de boom, willen gaan telen.

Verkooppunten

Wie de nieuwe LOLA appels wil proeven, zal nog even geduld moet hebben. De LOLA's moeten namelijk nog enkele maanden de koelcel in om extra goed op smaak te komen. Vanaf begin 2015 liggen ze in de winkels. Op www.lola-appel.nl is een overzicht te vinden van de verkooppunten.
 

Voor meer informatie:

Mathieu Gremmen
Tel. 06 27 01 37 57
info@lola-apple.com
www.lola-appel.nl
 
Publicatiedatum: