Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kanzi omlijst Piets Weerbericht

Nieuwe oogst Kanzi in het schap

Vanaf maandag 15 september ligt de Kanzi-appel weer in het schap. De telers van deze Hollandse appel hebben gewacht totdat ze precies goed van smaak en kwaliteit zijn voordat begonnen is met de pluk. Niemand minder dan weerman Piet Paulusma gaf afgelopen zaterdag tijdens zijn weerbericht het startsein voor het nieuwe Kanzi-seizoen. Maar er staat meer op de planning. Een greep hieruit voor de komende tijd:

Piets Weerbericht
Zaterdag 13 september keken ruim 825.000 mensen hoe Piet Paulusma in de boomgaard van teler Guido van Veldhoven de nieuwe oogst van Kanzi introduceerde. Van Veldhoven: "Ik teel deze appel omdat het een onderscheidende appel is qua smaak en eigenschappen." Vanaf vanavond omlijst Kanzi een week lang Piets Weerbericht.



Abricampagne en promotieteams
Daarnaast maken vanaf dinsdag 16 september 660 abri's in 143 steden in Nederland de consument onderweg naar de supermarkt attent op Kanzi. Later in het jaar wordt deze actie nog twee keer herhaald. Ook delen vanaf 27 september promotieteams in drukbezochte winkelcentra Kanzi-appels uit aan het winkelende publiek. Dat doen ze met een opvallende Kanzi-auto met aanhanger in de vorm van een Kanzi-appel. Gebleken is dat als consumenten deze appel eenmaal geproefd hebben, de stap naar kopen snel wordt gezet.

Fruitcorso
Komend weekend vindt in Tiel de 54e editie van het Fruitcorso plaats. Aangezien Fruitmasters Golden Partner is en Kanzi dit jaar vroeg verkrijgbaar, is dit een unieke kans om de appel hier een centrale rol te laten spelen. Zo rijdt een versierde Kanzi-MINI mee en worden vanuit de pluktrein Kanzi-appels uitgedeeld aan het publiek langs het parcours. Ook op andere uitingen en via kaartjes voor een Facebook-winactie wordt de aandacht op de appel gevestigd.

De pluk
Elk jaar wordt in oktober de eerste Kanzi geplukt. Door het vroege voorjaar en de goede zomer voor de appels was dat dit jaar drie weken eerder. Kanzi mag alleen geplukt worden als deze voldoet aan de eisen van experts: als de appel zijn volle kleur en glans heeft, lekker knapperig en sappig is, en precies goed van smaak. Kanzi is inmiddels uitgegroeid tot een gewild merk met een goede naamsbekendheid, zowel in binnen- als buitenland.
Publicatiedatum: