Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walnotenprijzen in India stijgen met 50%

Knapperige walnoten uit Kashmir zijn een gat in de markt voor de inwoners van Mumbai tijdens dit seizoen, nadat er meldingen waren over een beschadigde oogst door onverwachte en hevige overstromingen.

De handelaars zeggen dat kwalitatieve walnoten beschikbaar zijn bij Vashi's APMC voor Rs. 1,500 per kilo- tot 50% meer dan de Rs. 750 vorige maand. De oogst was in elk geval niet goed tijdens het vorige seizoen en de overstromingen van dit jaar hebben enkel bijgedragen tot nog meer problemen. (Rs1=$0.02 USD)
Kunal Shah, een handelaar uit Kupwara zei: "September en oktober zijn 2 maanden waarin het gewas wordt klaargemaakt voor de oogst. De hevige regen heeft de walnotenproductie in het bijzonder aangetast. De walnoot productie centra zijn Anantnag, Sophian en Pahalgam. Deze gebieden zijn bekend en leveren walnoten aan het hele land en zelfs aan het buitenland."

We kunnen de exacte schade slechts na 2 tot 3 dagen meten, mits ik nog niet met mijn vader heb kunnen spreken die zich in Kupware bevindt, 8km van de grens.
Communicatie via telefoon of het internet is nu zelfs onmogelijk" zei Shah. Kirti Rana, directeur van de gedroogde vruchten en kruidenmarkt, zei: "Prijzen zullen stijgen als er niet voldoende aanbod is tijdens Navratri, Dusshera en Diwali, wanneer de vraag enorm is. Deze goederen worden ook geƫxporteerd."

Bron: indiatimes.com
Publicatiedatum: