Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kristha Heibrink, Kwekerij LOF:

"Witlofmarkt ziet er eindelijk beter uit"

Tholen - Na enkele moeizame maanden ziet het er op de witlofmarkt eindelijk beter uit. "Het is lang ronduit slecht geweest. Maar er zijn in de zomer wat telers gestopt en de opbrengsten liggen wat lager en die combinatie heeft gezorgd voor een gunstigere prijsontwikkeling", vertelt verkoopster Kristha Heibrink van Kwekerij LOF, dat witlof levert aan retailers, groothandelaren, exporteurs en AGF-specialisten. "Veel last van het buitenlandse witlofaanbod hebben we niet. Ook de Franse teelt is aan het inkrimpen."



"Vanmorgen zakte de prijs helaas naar een niveau van 70/80 cent, maar begin van de week lag de marktprijs van een kilo witlof rond de euro en dat is in de voorbije maanden wel eens anders geweest. We hoorden dat dit jaar zelfs witlof voor een dubbeltje werd verkocht", vervolgt Kristha. "Zelf verkopen we het product niet onder een bepaalde prijs. We willen kwaliteit leveren en onze mensen betalen en dan kun je en niet voor een dubbeltje gaan draaien. Ik weet niet of het hier om oud product gaat, maar hier is al het product dat verkocht wordt gegarandeerd vers."



Nu de R weer in de maand is, leeft traditioneel ook de vraag naar witlof weer op. "We verwachten dat de betere maanden weer gaan komen. Half oktober schakelen we weer over op de nieuwe pennen", zegt Kristha. In tegenstelling tot de opleving in de witlofmarkt, verloopt de de afzet van roodlof maar matig. "Voor de zomer was roodlof nog behoorlijk aan de prijs, maar als er iets teveel op de markt komt, is dat voor de roodlofmarkt gelijk funest en gaat de prijs naar beneden. Wel is het jammer dat roodlof niet in de supermarkten is te vinden. Op open dagen merken we namelijk dat er wel degelijk vraag is naar dit exclusieve product. Overigens ging de prijs van roodlof vanmorgen juist weer omhoog vanwege een sterk verminderd aanbod."



Voor meer informatie:
Witlofkwekerij LOF
Pilotenweg 28/1
8311 PL Espel
Tel. +31 (0)527 271 616
Fax. +31 (0)527 271 032
info@witlofkwekerijlof.nl
www.witlofkwekerijlof.nl