Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verlenging Noord-Europees seizoen

Tweede oogst kasbramen bij Driscoll's



Dankzij continue investeringen in toegepast onderzoek en uitgebreide veredelingsprogramma's is Driscoll's voor de tweede keer dit jaar gestart met het oogsten van kasbramen in Nederland. Door zowel in het voorjaar als in de herfst te produceren, kan het zachtfruit-bedrijf zijn bramenseizoen verlengen in Noord-Europa. Zo kunnen consumenten in elk seizoen genieten van vers, mooi en lekker fruit van hoge kwaliteit.


Jan Diepstraten

Het bedrijf begon een aantal jaar geleden met het testen van kasbramen in Nederland. Lowie Claessens, Driscoll's Agronomy & Applied Research Manager Northern Europe: "We hebben eerst een aantal tests op kleine schaal gedaan, zodat we konden zien hoe onze bramenrassen presteren in een afgedekte omgeving. Dit was een groot succes. Door te telen in een gecontroleerde omgeving, waarin we het klimaat zelf kunnen aanpassen, kunnen we zoete en lekkere bramen in grote volumes produceren. Onze lokale kasteelt maakt de lijntjes met de Noord-Europese markt korter, waardoor we nóg versere vruchten aan onze consumenten kunnen leveren."

De Nederlandse telers Jan en Alfons Diepstraten begonnen afgelopen voorjaar met het produceren van kasbramen. Jan Diepstraten: "We teelden al Driscoll's aardbeien in de kas namens de telersvereniging Best of Four toen we over hun veelbelovende bramen hoorden. Omdat Driscoll's bekend staat om zijn goed presterende bramenrassen dachten we; laten we het een kans geven! Toch had ik niet verwacht dat gelijk dit eerste jaar al zo'n groot succes zou zijn; niet alleen qua volumes, maar ook qua kwaliteit. Nu moet ik ervoor zorgen dat ons team van plukkers ook in de winter op volle toeren draait."

www.driscolls.eu
 
 
Publicatiedatum: