Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Walther Faedi, directeur van CRA-FRF

Witte aardbeienjam - voor mensen die allergisch zijn voor rode aardbeien

Aardbeien behoren tot de producten waar mensen allergisch voor kunnen zijn, vooral kinderen. Recente studies hebben uitgewezen dat het fruit een allergeen bevat dat zorgt voor de rode kleur van aardbeien. Het Consiglio per la Ricerca e la Sperimentazione in Agricoltura - Unità di Ricerca per la Frutticoltura di Forlì (CRA-FRF) heeft gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw genotype met wit fruit.


Fragaria vesca

Directeur Walther Faedi leverde een aantal planten (zowel Fragaria x ananassa als  Fragaria vesca) aan Hotel Royal in Pusteria en vroeg hotelmanager Astrid Watschinger, die allergisch is voor rode aardbeien, te testen of de witte variant ook allergische reacties opleverde.


Fragaria x ananassa



Astrid bleek de aardbeien zonder problemen te kunnen eten en maakte er jam van, zodat ze ook na het seizoen van het fruit kan genieten.



"Het is heel grappig," zegt Astrid. "Gasten in het hotel zijn nieuwsgierig naar de witte aardbeien in onze bloembedden, maar niemand proeft ze, omdat ze denken dat ze nog niet rijp zijn!"

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: