Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw nashipeer-seizoen voor Trybeca

"De zomer was dit jaar niet zo goed, maar gelukkig heeft dit ons product niet zo sterk beïnvloed: de nashiperen deden het goed, met een goede smaak en uniforme kwaliteit," aldus de eigenaars van 
Trybeca (op de foto: Fabrizio Oderda).

Trybeca heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in onderzoek naar bemesting en heeft een database gecreëerd met informatie over de afgelopen 25 jaar. Het uitdunnen van de bomen gebeurt, net als alle andere werkzaamheden, nog met de hand, wat natuurlijk leidt tot hogere productiekosten. 

"Mijn vader begon eind jaren '80 met dit gewas. Hij kocht zijn eerste bomen in het buitenland in 1988 en selecteerde uiteindelijk de 3 soorten die we nu telen. In 1982 hoorde hij voor het eerst over de Nashi, van een vriend die net terugkwam uit Japan."

Dit seizoen, waar men met een geraamde oogst van 650 ton tevreden over kan zijn, vernieuwt Trybeca zijn bedrijfsmodel. "Na verschillende verzoeken van consumenten hebben we besloten ons fruit online te gaan verkopen, omdat het nog steeds moeilijk is het in de winkel te vinden."

Daarnaast zou Trybeca kunnen gaan werken op buitenlandse markten, "hoewel we ons nog steeds richten op de binnenlandse markt, waar veel Italiaanse consumenten nog kennis met het fruit moeten maken. Een aantal van onze partners geloven in dit fruit en werken graag met ons, terwijl anderen de mogelijkheden van dit unieke product onderschatten."

Uitbreiding van het aantal telers zou de sector kunnen doen opleven, maar dan is er wel net zoveel know-how nodig als Trybeca de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: