Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse kinderen nauwelijks gestimuleerd groenten en fruit te eten

Het initiatief 'Duitsland - Mein Garten' heeft in opdracht van de 'Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse e.V.' (BVEO) in de zomer van 2014 een representatieve enquête gehouden onder circa 1300 kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 10 tot 25 jaar. Het onderzoek bracht deels zorgelijke resultaten over het eetgedrag van jonge mensen in Duitsland aan het licht.

Bijna 80 procent van de kinderen en jongvolwassenen gaf aan graag groenten en fruit te eten. Echter worden zij hierbij thuis nauwelijks ondersteund: 70% van de kinderen eet niet dagelijks zelf bereid groente en fruit. Eén op de vier kinderen in de leeftijdsgroep van 10- tot 13-jarigen krijgt op slechts één of twee dagen in de week een zelfgekookte maaltijd.

Ook een gezonde pauzesnack is nog lang geen vanzelfsprekendheid voor de jonge generatie. 25% van de ondervraagden eet in de pauze ofwel snoepgoed, ofwel helemaal niks. Bij de 18- tot 25-jarigen eet zelfs meer dan 30% niks gezonds. Terwijl van de meisjes nog 51% naar groente of fruit grijpt, doet slechts 39% van de jongens dat.

Hoewel steeds meer kinderen en jongeren hun kennis over groenten en fruit van het internet halen (28%), zijn bepaalde groente- en fruitsoorten die overal in Duitsland verkrijgbaar zijn onbekend terrein: zo heeft één vierde van de 10- tot 17-jarigen nog nooit pompoenen en mirabellen gegeten. Ongeveer één derde van de jongvolwassenen kent de typische smaak van venkel niet.

Bovenaan de lijst van de meest geliefde fruitsoorten bij de jonge consumenten belandde de aardbei (43%). Echter denkt bijna één op de tien kinderen dat ze onder de grond groeien. Appelen (19%) en frambozen (10%) worden eveneens graag gegeten. Bij groenten zijn komkommers favoriet (17%), gevolgd door tomaten (15%) en wortelen (10%).
Publicatiedatum: