Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitexport Peru flink toegenomen

Peru heeft in het eerste halfjaar van 2014 circa één derde meer vers fruit geëxporteerd dan in het eerste halfjaar van 2013. In totaal exporteerde het land tot nu toe 543.000 ton vers fruit.

De belangrijkste afnemers waren Europa met 250.000 ton (+17%), gevolgd door de VS (171.000 ton; +50%) en Azië (47.000 ton; +24%). Mango's waren de belangrijkste exportgoederen, gevolgd door avocado's en trosdruiven. Avocado's en trosdruiven vertonen daarbij een sterke groei ten opzichte van vorig jaar.

De export van blauwe bessen nam echter nog sterker toe. In het eerste halfjaar exporteerde Peru meer dan vijf keer zoveel blauwe bessen als in dezelfde periode vorig jaar. Peru plant om het blauwe bessenareaal in de toekomst verder uit te breiden. Momenteel teelt men er naar schatting op 1.000 hectare blauwe bessen. Tot 2020 moet daar nog eens 3.000 hectare bijkomen.
Publicatiedatum: