Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase import Egyptische uien geen succes

De grote partij uien, geïmporteerd uit Egypte om te concurreren met de hoge prijzen van uien op de binnenlandse markten in Pune, Delhi en Laslagaon, boekt geen succes bij de Indiase consument. De meerderheid vindt de Egyptische ui te zoet.
 
"We hadden verwacht een mooie winst te maken op de Egyptische uien, maar de prijzen van de Indiase uien zijn de laatste weken drastisch gedaald, namelijk van 1 euro per kilo naar 41 eurocent per kilo. De Egyptische uien verkopen we voor 32 eurocent per kilo. We hebben geen goede berekening gemaakt. Daarbij is er, vanwege de zoete smaak, weinig vraag naar de Egyptische uien," volgens handelaren die betrokken waren bij de import van 15 containers Egyptische uien.

De lokale prijzen zijn door het aanbod van nieuwe, verse voorraden gestabiliseerd. Dit zorgde tevens voor weinig vraag naar de Egyptische ui. "De prijzen stijgen nadat de voorraden vanuit de groothandelsmarkt verkocht zijn aan retailers. Niemand heeft de controle over wat zij rekenen," zegt Patil, de APMC baas in Lasalgaon

De opslag van Egyptische uien is ook nog een probleem. Ze moeten met ventilatoren worden gedroogd, anders bederven ze snel in vergelijking met Indiase uien. Dit betekent dat er geschikte opslagplaatsen nodig zijn om ze voor langere tijd te kunnen bewaren.

Sommige handelaren verkopen een mix van de Egyptische ui en de Indiase ui, in de hoop dat de koper minder terughoudend is. "We hopen dat op deze manier de voorraden sneller verkocht zullen worden." 

Patil uit zijn kritiek op de import van de Egyptisch uien: "Het raakt de lokale telers. De overheid heeft geen aandacht voor de behoeften van de telers. Een goede prijs voor hun producten wordt hen ontnomen. Dit heeft een nadelig effect voor de landbouwsector evenals de economie."

Bron: dnaindia.com
Publicatiedatum: