Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andrew Sperling - Allfresch Group

"Eigen vestiging in China essentieel om markt te begrijpen"

Allfresch is een groep van onafhankelijke bedrijven die in samenwerking met telers verse producten van over de hele wereld inkoopt om te leveren aan cliënten in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Azië en het Midden-Oosten. Dit jaar was de groep voor het eerst aanwezig op de Asia Fruit Logistica. Algemeen directeur Andrew Sperling legt uit waarom. 



Een van de bedrijven binnen de groep, Intafresh, is onlangs geregistreerd als Chinees importbedrijf in China en Hong Kong. Op heel het vaste land van China levert het bedrijf aan de retail, maar heeft in 2014 ook een aantal importeurs in China rechtstreeks voorzien van bananen en citrus. 

"We hebben een goed klantenbestand hier en zijn er niet om met hen te proberen concurreren. We zijn zeer kleinschalig, maar ik zou een deel van wat we hier doen graag zelf controleren om de markt beter te begrijpen," legt Andrew Sperling, directeur van Allfresch, uit. "Het gaat erom dichter op de markt te zitten en uit eerste hand te begrijpen wat er gebeurt met de binnenlandse productie, prijzen en andere dingen die van invloed zijn op de markt. Dit is alleen mogelijk als we hier ons eigen bedrijf hebben."

De belangrijkste importproducten zijn bananen en citrus. "We proberen de limemarkt te ontwikkelen met behulp van onze samenwerking met een Mexicaanse limeproducent," zegt Sperling. "Onze sterkste producten zijn bananen en limes. Dit zijn de eerste producten die we verticaal in ons bedrijf integreerden. We werken met veel exporteurs en telers van verschillende producten, maar dit blijven onze sterkste producten vanwege de goede relaties met onze samenwerkingspartners."

Naast China levert Allfresch ook bananen aan Japan. "We zijn aanwezig op de Asia Fruit Logistica om andere Aziatische markten, zoals Maleisië en Singapore te ontwikkelen. We hebben ook een aantal aanvragen vanuit het Midden-Oosten, een van de gebieden die hoog op onze agenda staat."

De groep werkt bij export naar China vaak met bedrijven die al een goede reputatie hebben. Allfresch is sinds 8-9 jaar actief in China en heeft goede betrekkingen met een aantal bedrijven dankzij samenwerking op exportniveau. De groei van deze importbedrijven biedt Allfresch mogelijkheden om aan hen te leveren. 

Andrew geeft toe dat de toeleveringsketen problematisch kan zijn, zeker voor bananen, die vers zijn en al zo'n 40 dagen op het water zijn geweest. Daarom is Allfresch altijd op zoek naar manieren om de post-harvest en logistieke elementen te verbeteren, zodat de kwaliteit van het fruit bij aankomst optimaal is. 

Voor meer informatie: 
www.allfreschgroup.com


Publicatiedatum: