Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
met 41 meter, de hoogste in de Benelux

Nieuw automatisch diepvriesmagazijn voor Crop's

De Belgische producent van diepvriesgroente en -fruit Crop's gaat bij de fabriek in Ooigem, in West-Vlaanderen, een nieuw diepvriesmagazijn bouwen. De investering in de uitbreiding van de vestiging moet de groeiplannen van Crop's de komende jaren ondersteunen. Het nieuwe hoogbouwmagazijn komt naast het bestaande diepvriesmagazijn en de productiefabriek.

Het diepvriesmagazijn wordt 82 meter lang, 38 meter breed en 41 meter hoog, meteen het hoogste automatisch diepvriesmagazijn in de Benelux. Het zal op 15 opslagniveaus en in 5 kraangangen plaats bieden voor ruim 20.000 pallets met diepgevroren groenten en fruit. Pallets in het magazijn kunnen zowel vanuit de productiefabriek als van externe locaties ingevoerd worden. Voor de inslag wordt iedere pallet gecontroleerd op afmetingen en gewicht. Externe en industriële pallets, goed voor 20% van de totale opslagcapaciteit, worden eerst op een slave pallet geplaatst. Dat moet het opslagproces in het automatisch magazijn optimaliseren.

Crop's is een Belgisch familiebedrijf met een omzet van 290 miljoen euro met het hoofdkantoor in Ooigem. Het heeft ook verwerkingsbedrijven in Wallonië, Portugal en Spanje, alsmede fruitvestigingen in Servië, Marokko en Costa Rica.

Klik hier voor een filmpje van het nieuwe diepvriesmagazijn

Bron: Egemin
Publicatiedatum: