Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opmars Perupas naar de thuiskok moet beginnen in (top-) restaurants

HZPC stelt Rungis aan voor distributie Perupas oer-aardappelen

HZPC, wereldleider in aardappelveredeling, is een exclusieve distributieovereenkomst aangegaan met horeca-groentenspecialist Rungis. De overeenkomst geldt voor de Nederlandse markt en betreft de bijzondere productgroep van Perupas gekleurde oer-aardappelen. Daarmee beleven Perupas hun primeur in Nederlandse (top-) restaurants. Het is de verwachting dat Perupas zo vraag in de markt creëren en aan hun opmars richting de bevlogen thuiskok beginnen, via de groentenspecialist, de delicatessenzaak en de verssuper.



Perupas zijn aardappelen, maar niet zoals wij die kennen. Perupas zijn namelijk echt oér, omdat veredelaar HZPC over het genetisch bronmateriaal van de indianen-boeren in de Andes kon beschikken. In Peru werkt HZPC daartoe tegenwoordig samen met het International Potato Center, een kleinschalig initiatief om oorspronkelijke aardappelrassen in stand te houden.

"Perupas zijn echte blikvangers", zegt marketeer Annemarie Blitterswijk van HZPC. "Maar onbekend maakt onbemind. Met Perupas volgen we een pull-marketingstrategie. Want zien eten doet eten en wanneer topkoks ermee koken, wil elke serieuze kok met Perupas aan de slag – straks ook de thuiskok. Topkoks zijn altijd op zoek naar inspiratie, variatie en smaak, om iets unieks op de kaart te hebben. Dat hebben Perupas zeker in huis. We hebben er ook een Facebook-pagina aan gewijd om dat in één oogopslag duidelijk te maken."
Publicatiedatum: