Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel de Koning, Garcia Ballester:

"Goede vooruitzichten Spaans citrus met betere maten"



Tholen - De historie van de Spaanse groep Garcia Ballester gaat terug tot 1907. Het hoofdkantoor is gevestigd in Burriana (Castellon). Het commerciële team wordt gevormd door de bedrijven sofWeiss en gBFresh voor respectievelijk de Oost- en West-Europese markt. Het bedrijf heeft pakstatons in Burriana, Vasilisa en Tortosa en eigen plantages in Catalonië (350 hectare), Andalusië (80 hectare) en Valencia (45 hectare).



"Het grootste deel van het citruspakket produceren, verpakken en exporteren we zelf (50.000 ton). Voor de groenten en overige producten die we aan onze klanten leveren, werken we samen met partners waar we al jaren een goede relatie mee hebben."



"We importeren vanuit Italië, Nederland, België, Egypte, Turkije en het Zuidelijk Halfrond", vertelt Marcel de Koning. Onlangs is de groep een joint venture aangegaan met een producent die biologisch citrus en groenten produceert en verpakt.



De CEO van Garcia Ballester is ook voorzitter van de ASOCIEX, een groep citrusexporteurs uit Castellon die gezamenlijk een programma hebben lopen (ICSA) om onderzoek te doen naar nieuwe citrusrassen. In het programma worden maar liefst 12.000 nieuwe citrussoorten getest en beproefd.



Marcel ziet het Spaanse citrusseizoen met vertrouwen tegemoet. "Het komend seizoen ziet er goed uit, met betere maten in vergelijking met vorig jaar. Ik verwacht niet dat de vroegtijdige exportstop vanuit Zuid-Afrika richting de EU directe invloed zal hebben op de Spaanse export."



Voor meer informatie:
Marcel de Koning
Garcia Ballester
Daniel Balaciart,
4 Oficina 7 46020 Valencia
Tel: (+34) 963528554
marcel@gbfresh.com
www.garciaballester.es