Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe tegenslag voor fusieplannen Chiquita en Fyffes

Een nieuwe tegenvaller voor de fusieplannen van Chiquita en Fyffes. Het invloedrijke adviesorgaan voor beleggers, Institutional Shareholder Services, gaf een negatief advies af. Volgens het bureau is het bod van de Braziliaanse Cutrale Group en Safra Group beter.

Vorige maand ketste Chiquita het bod van de Brazilianen af, die op hun beurt probeerden de aandeelhouders te overtuigen dat hun bod beter is. Volgens Institutional Shareholder Services is de euforie over de deal van Chiquita en Fyffes de laatste maanden gedaald. Volgens het bureau verdient het voor aandeelhouders aantrekkelijkere bod van de Brazilianen een serieuze kans.

Maar er is nog een nieuwe kink in de kabel gekomen. De Amerikaanse regering zoekt naar manieren om de 'tax inversions' te stoppen. Amerikaanse bedrijven die fuseren met een buitenlandse onderneming en het hoofdkantoor buiten de VS vestigen hebben een belastingvoordeel. Er hangt deze bedrijven onder andere een boycot boven het hoofd. De dreiging is zo reƫel dat medicijnenketen Walgreen de fusieplannen met een Zwitsers bedrijf stopzette. Ook Burger King, die aankondigde na een overnamen te verhuizen naar Canada, kon op protesten rekenen. Activisten riepen op tot een boycot.

Chiquita krijgt van Fyffes de kans in gesprek te gaan met Cutrale en Safra om tot een laatste bod te komen. De aandeelhoudersvergadering waar de fusie met Fyffes ter stemming gebracht zou worden is uitgesteld tot begin oktober.

bron: huffingtonpost.com, suntimes.com
Publicatiedatum: