Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rob Kamphues presenteert ‘Wat De Boer Niet Kent’ op 24Kitchen

"Wat de boer niet kent, dat eet hij niet". Een oud-Hollands gezegde, dat tegenwoordig niet langer opgaat nu de buitenlandse keuken Nederland heeft veroverd. Toch zijn er nog steeds gezinnen in ons kikkerland die nog nooit gerechten uit andere landen en culturen hebben gegeten. In het nieuwe 24Kitchen-programma 'Wat De Boer Niet Kent' gaat Rob Kamphues de uitdaging aan en geeft een oer-Hollandse boerenfamilie de rijke ervaring van andere keukens. Lukt het hem om internationale gerechten op hun dagelijks menu te krijgen?

Vijf dagen lang speelt een boerengezin dat alleen maar Hollandse kost op tafel zet de hoofdrol. In elke aflevering nodigt Kamphues een (buitenlandse) chef of amateurkok uit om het gezin te verrassen met een traditioneel internationaal gerecht. De diversiteit van de landen is groot, van Kenia tot IJsland en Peru. Rob Kamphues: "Ik ben mijn hele leven al gek op koken en lekker eten. Ik maak zelf graag Indiaas, Italiaans of Thais en na lang aandringen lusten mijn kinderen bijna alles. Ik vind mezelf een prima ervarings-deskundige om de boerenfamilies aan iets anders te helpen dan gaargekookte groenten en aardappels. En ik beloof dat ik niet zelf ga koken!"

Aan het slot van de aflevering geven de nuchtere boer en zijn gezin hun onverbloemde en authentieke mening over de maaltijd. Zullen zij dit gerecht nog vaker eten en welke keuken is hun favoriet? De kijker ziet ook wat er normaal op tafel had gestaan en krijgt een uniek kijkje in het leven van een boerenfamilie. 
Publicatiedatum: