Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl wil aantal winkels in Denemarken verdubbelen

Negen jaar na het binnentreden van de Deense markt heeft de Duitse supermarkt Lidl onthuld zijn aantal supermarkten in het land te willen verdubbelen. De discounter opende onlangs een enorm distributiecentrum met een kostenplaatje van 350 miljoen Kronen (€47 mln) in de buurt van Køge om zijn 41 winkels in Zealand te bevoorraden. Maar de faciliteit heeft een grotere capaciteit. 

"We hebben onze capaciteit verdubbeld, zodat we het huidige aantal van 94 winkels kunnen verdubbelen," zegt Finn Tang, directeur van de Deense tak. "De tijd zal het leren hoe ver we komen."

Kopenhagen een centraal doel
Lidl staat bekend om zijn ondoorzichtigheid als het gaat om financiën. De financiële cijfers van de Deense tak zijn dan ook niet toegankelijk voor het publiek, zodat het moeilijk is om iets te zeggen over de prestaties van de keten in Denemarken sinds deze hier in 2005 zijn deuren opende. Tang zegt echter dat de beslissing om 350 miljoen Kronen te investeren in een nieuw distributiecentrum betekent dat het met de financiële situatie wel goed zit.

Lidl is op dit moment bezig met de bouw van drie nieuwe supermarkten in Denemarken en er is een vierde op komst. Volgens Tang is het nieuwe distributiecentrum een teken dat de supermarktketen voornamelijk in Kopenhagen wil uitbreiden. 

Bron: cphpost.dk
Publicatiedatum: