Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: nieuwe ziektes bedreigen aardappelen

Een onderzoeksteam van de Berner Fachhochschule heeft in Zwitserland twee nieuwe bacteriesoorten aangetoond, die zwartrot en natrot bij aardappelen teweegbrengen, meldt de Zwitserse website Blick.ch. Bacteriën die aardappelen laten rotten hebben kwaliteitsverlies en grote oogstuitval tot gevolg.

Dankzij moderne onderzoeksmethodes konden de onderzoekers nu twee nieuwe ziekteverwekkers van dezelfde ziekten in Zwitserland isoleren. Terwijl er één vermoedelijk sinds langere tijd in Zwitserland voorkomt, maar met een andere soort verward werd, was de presentie van de tweede bacterie (die in 2004 in Brazilië werd ontdekt) tot nu toe in Europa alleen in Nederland bevestigd.

"Aangezien er nog geen betrouwbare en effectieve bestrijdingsmaatregelen tegen deze bacterieziektes bestaan, zijn preventieve maatregelen des te belangrijker", zegt Andreas Keiser van de Berner Fachhochschule. Aangetast plantgoed moet uitgesorteerd worden voordat het überhaupt op de akker belandt.
Publicatiedatum: