Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Midden-Oosten en Azië groeimarkten

Turkije verwacht nieuw record vijgenvolume

Hoewel het Bursa-vijgenseizoen in Turkije met een week vertraging begonnen is, zijn de vruchten groot. Telers verwachten dat het volume wellicht hoger is dan vorig jaar.



"De oorzaak van de vertraagde start van het seizoen is het weer," vertelt Ayse Ozler van Ozler Ziraat. "Twee weken voor de start van het seizoen was het koeler dan normaal." Door de latere start zijn de vruchten groter. Dat was positief voor de open markt, maar veroorzaakte wel problemen voor de telers die afspraken hadden met retailers. Nu het seizoen begonnen is, is voldoende volume beschikbaar in alle maten. Het volume zou dit jaar zelfs naar recordhoogte kunnen stijgen.



"Telers noteerden vorig jaar records voor productie- en exportvolumes," vertelt Ozler. "Ik denk dat telers dit jaar opnieuw het record zullen breken, dat komt vooral door het weer. Daarnaast is het niet zozeer dat het areaal groeit, maar dat telers beter weten hoe ze het areaal kunnen gebruiken."

De focus op export naar het Midden-Oosten en Azië onderscheidt Ozler van andere Turkse telers. In tegenstelling tot telers die aan West-Europa leveren kunnen deze vijgen niet per vrachtwagen vervoerd worden. Daarvoor is de afstand te groot.
De vijgen gaan per vliegtuig naar het Midden-Oosten en Azië. Deze markten kent weinig aanbieders en veel potentie.



"De meeste Europeanen weten wat een vijg is en hoe ze die kunnen gebruiken. In het Verre Oosten is de vijg een nieuw product, daar kennen ze de vijg pas sinds de laatste vijf jaar."

Meer informatie:
Ayse Ozler
Özler Ziraat
Tel: +90-322-454-77-41
Email: ayseozler@gmail.com
www.hasat.net


Publicatiedatum: