Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sjoerd Postuma: "Naar verwachting tot eind oktober beschikbaar"

Urufruit-Red salustiana’s exclusief voor de AGF specialist bij Postuma

Tholen - In samenwerking met Van Ooijen Citrus biedt AGF-groothandel Postuma uit IJsselmuiden citrus uit Uruguay aan. Het paradepaardje vormen de Salustiana's. "Al vele jaren werkt het bedrijf samen met één van de weinige exporteurs die zijn sinaasappelen kan opdelen in het hoogste kwaliteitsniveau, een goede middenmoter en een merk voor de onderkant van de markt. Postuma beschikt exclusief over de 'RED' uitvoering, het hoogste kwaliteitsniveau van deze exporteur. Door de gunstige weersomstandigheden in het productieland zijn er goede volumes beschikbaar, vergelijkbaar met vorig jaar.



"In het westen van het land wordt de Salustiana eigenlijk alleen als perssinaasappel verkocht, maar bij ons wordt hij ook als handsinaasappel gebruikt. Voor de AGF specialist is het echt een meerwaarde op het assortiment. De leverancier - levert een prima kwaliteit sinaasappelen met een goede smaak en dat in een unieke periode in het seizoen. De leverancier in Uruguay kiest er bewust voor om later te oogsten, omdat hij het beste moment voor het product prevaleert boven de logistieke mogelijkheden als er meer plukkers beschikbaar zijn", vertelt Sjoerd Postuma. "We verwachten tot eind oktober de sinaasappelen beschikbaar te hebben. Daarna hopen we direct over te kunnen gaan op het Spaanse citrus."



Citrusmarkt
De afgelopen weken is de aanvoer van citrus niet al te groot geweest, wat resulteerde in hoge prijzen. "In Zuid-Afrika heerste er toch wat angst voor de Europese maatregelen tegen black spot. Daar komt bij dat de Aziatische markt flink Zuid-Afrikaans citrus aan het inkopen is. Argentinië kampt met de gevolgen van de vorst en dat alles resulteert in een in een krapte op de markt", vertelt Sjoerd. "Met name in het perssegment zijn de prijzen stevig. De prijzen van handsinaasappelen zijn inmiddels wat gestabiliseerd."

Belangrijkste afnemers van Postuma zijn de AGF speciaalzaken en markthandelaren en die weten het Uruguayaanse citrus volgens Sjoerd goed te waarderen. "Zij kunnen zich ermee onderscheiden ten opzichte van het massale sinaasappelgeweld. De sinaasappelmarkt is dit seizoen best wel moeilijk en dan zie je dat de sinaasappelen van mindere kwaliteit toch nagenoeg dezelfde prijs kosten. Hiermee worden de Salustiana's extra interessant. Voor extra kwaliteit willen detaillisten nog wel betalen, omdat ze zich kunnen onderscheiden. De klanten die ze besteld hebben, komen met lovende woorden terug. Het prijsniveau ligt iets boven de Zuid-Afrikaanse Valencia Late, maar eigenlijk is het prijsniveau van ondergeschikt belang aan de kwaliteit."



Eerder gaf importeur Van Ooijen Citrus in het Vakblad Primeur al aan dat Europa niet langer de grootste markt is voor Uruguay. "Er wordt vooral naar Rusland en Azië geëxporteerd en de Zuid-Amerikaanse markt, voornamelijk Brazilië, gaat ook een steeds grotere rol spelen", gaf Tom Leenheer aan. "De productie- en transportkosten in Uruguay worden hoger en de Zuid-Amerikaanse markt aantrekkelijker, waardoor de drang voor export overzee afneemt."

Voor meer informatie:
Firma Postuma-Kampen
Spoorstraat 47
8271 RG IJsselmuiden
Tel: 038-3370099
sjoerd.postuma@postuma.nl
www.postuma.nl