Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Alexis Mul (Ibergarlic): "Her en der wordt product gedumpt"

Afzetdip Spaans knoflook

Tholen - Met de bedrijven Ibergarlic in het Spaanse Montilla (Córdoba) en Temu in Alkmaar heeft Alexis Mul de mogelijkheid om afnemers respectievelijk van Spaanse en Chinese knoflook te voorzien. "Je hebt afnemers die op prijs kopen en voor Chinese knoflook gaan en anderen kiezen weer voor de typische kwaliteit van het Spaanse product. Maar we verkopen ze ook gezamenlijk op één mix-pallet."



Momenteel ontwikkelt de Spaanse knoflookmarkt zich traag, met lage prijzen als gevolg. Belangrijkste bestemmingen voor de Spaanse knoflook van Ibergarlic zijn het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland. Van de Rusland-boycot heeft de Spaanse producent geen last omdat er nauwelijks Spaanse knoflook die kant opgaat. "De kwaliteit van het Spaanse product is beter dan vorig jaar met een grote maatsortering. De oogst is vergelijkbaar met vorig jaar, maar het probleem is dat de meeste producenten moeite hebben om het product kwijt te raken. Her en der wordt er ook knoflook gedumpt", vertelt Alexis.



De Chinese knoflook lijkt weinig last van te hebben van de dip waarin het Spaanse product zit. "Het is een ander soort markt, maar die afzet loopt aardig door. Ik ben erg benieuwd wat er de komende jaren gaat gebeuren en of de Chinese knoflook ook duurder gaat worden naarmate daar de lonen gaan stijgen."




Voor meer informatie:
Alexis Mul
Ibergarlic S.L.
Ctra. Co 4207 km 0,5
14550 - Montilla
Tel: +34 957 664316
Fax: +34 957 653240
info@ibergarlic.com
www.ibergarlic.com