Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Als Rusland niet komt, hebben we een probleem"

"Richard Kruijer (Tuindersbelang):"Iets meer vraag op koolmarkt"

Tholen - De afgelopen weken verliep de koolafzet rustig. "Er was meer aanbod dan vraag en dat drukte de prijs", concludeert Richard Kruijer van bemiddelingsbureau Tuindersbelang uit Warmenhuizen. "Momenteel loopt het iets beter, al is het prijsniveau nog altijd aan de magere kant. De prijzen van de witte kool variƫren tussen de 8 en 15 euro tussen de sorteringen en de prijs van rode kool gaat van 10 tot 15 euro."



"De scholen zijn weer begonnen. We hopen dat daarmee de vraag wat meer op gang komt en we wat betere prijzen kunnen maken. Momenteel is de vraag hoofdzakelijk afkomstig uit West-Europa, Israel en Dubai", vervolgt Richard. Volgens de handelaar is het areaal Deense kool licht gekrompen en is daar wat meer rode kool voor in de plaats gekomen. "De vroege kool is vroeg en geeft veel tonnen. De producten groeien vlot en er is momenteel voldoende beschikbaar. Ook de bewaarkool ziet er goed uit, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe goed."


Rusland
Hoewel er in deze tijd van het jaar geen Nederlandse kool naar Rusland wordt geƫxporteerd, heeft de handel wel last van de indirecte gevolgen. "Vorig jaar kwam Rusland vroeg aan de markt - aan het begin van het jaar - en is er veel kool heengegaan. Toen zag het seizoen er in eerste instantie slecht uit, maar is het uiteindelijk meegevallen. Komt Rusland dit jaar niet aan de markt, dan hebben we een probleem. Maar er kan in een paar maanden nog veel gebeuren."

Voor meer informatie:
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
Tel: 0226-391000
Fax: 0226-391191
E-mail: tuindersbelang@hetnet.nl