Toekomst van voeding besproken op Stone Barns Center
The New York Times-voedselkenner Mark Bittman organiseert het evenement op het 32 hectare tellende gebied. Tijdens de bijeenkomst zullen de deskundigen de toekomst van de voeding bespreken. Zij hopen met vernieuwende oplossingen te komen voor honger, obesitas en armoede.
Een van de bekendste sprekers is Dan Barber, die bij het Stone Barns Center woont. Barber heeft de volgende visie op het voedingsprobleem: " Het is niet onze taak om de teler te ondersteunen. Het is ons doel om het land van de teler te ondersteunen." Barnes gelooft in signalen naar de consument: "Een lekkere wortel geeft aan dat de grond waaruit de wortel komt van goede kwaliteit is. De ervaring van een goed bereide maaltijd kan de connectie tussen de grond en lekker eten op een krachtige manier duidelijk maken."
Het nieuwste boek van Barber, The Third Plate: Field Notes on the Future of Food, richt zich op de mentaliteit van het eten. Volgens Barber moet de huidige voedings-mentaliteit worden ingeruild voor een ethische aanpak bij het maken van eten.
Voor meer informatie en het complete schema:
www.nytfoodfortomorrow.com