Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
via aandeelhouders

Brazilianen vechten voor overname Chiquita

De Cutrale Group en Safra Group waarvan enkele weken geleden het bod op Chiquita werd afgewezen, probeert nu via de aandeelhouders weer in aanmerking te komen voor een overname. De Braziliaanse bedrijven willen zoveel aandeelhouders voor zich winnen, dat het bod weer in overweging genomen wordt.

Op 17 september hebben Chiquita en Fyffes een aandeelhoudersvergadering belegd, waar gestemd wordt over de fusie tussen de twee bedrijven. De Brazilianen proberen de stemming te beïnvloeden via het Institutional Shareholder Services. Dit is een gezaghebbend instituut dat aandeelhouders advies geeft.

Volgens Cutrale en Safra is hun bod beter dan dat van Fyffes, omdat de aandeelhouders direct uitbetaalt worden, zonder de onzekerheid van een fusie. Volgens de bedrijven zouden ze van verschillende Chiquita-aandeelhouders een reactie hebben gekregen, maar welke reactie bleef onduidelijk.

He geplande hoofdkantoor van ChiquitaFyffes in Dublin kan een probleem opleveren nu de Amerikaanse autoriteiten zoeken naar manieren om deze 'tax inversion' te voorkomen.

bron: charlotteobserver.com 
Publicatiedatum: