Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van den Hombergh, Frankort & Koning:

"Komende weken veel overlap Europese en Braziliaanse meloenen"

Tholen - Langzaam maar zeker komt het Braziliaanse meloenenseizoen. Frankort & Koning verwacht vrijdag de eerste binnenkomst, waarna de aantallen wekelijks zullen toenemen. Commercieel directeur Leon van den Hombergh verwacht een moeilijke seizoensstart. "In Spanje liggen er nogal wat meloenen op het veld. Er worden prijzen gemaakt van ongeveer een dubbeltje per kilo en de kwaliteiten zijn sterk wisselend. Op prijs zullen we met Braziliaanse meloenen niet kunnen concurreren, dus dat zal op basis van kwaliteit moeten gebeuren."


 
"Spanje kan met name met gele meloenen en watermeloenen nog wel even door, maar ook van Galia en Cantaloupe zijn er nog aardig wat beschikbaar. Tot week 37/38 verwacht ik een overlap en dat zal met gele meloenen en watermeloenen nog iets later zijn, afhankelijk van de kwaliteit", zegt Leon. "Het matige weer van de afgelopen weken heeft gezorgd voor een tegenvallende consumptie. Spanje heeft met de grootste reserves geoogst. Daarnaast mogen de Spaanse meloenen Rusland niet meer in, dus er zijn genoeg overschotten die nog vermarkt moeten worden."
 
"De factor met de grootste invloed op de meloenenmarkt is nog altijd het weer. De afgelopen weken was die niet in het voordeel, maar als het weer meewerkt, weten we ook dat we een flink aanbod kunnen slijten, ongeacht het grote aanbod. De week is in elk geval zonnig begonnen, dus dat geeft de burger moed. We hebben goed weer nodig om het meloenengevoel weer terug te laten keren. Maar we weten dat we voor een grote uitdaging staan. Braziliƫ komt met een stevige productie en de eerste weken zullen pittig worden, zeker nu er veel goedkoop alternatief fruit op de markt is."


Voor meer informatie
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
Tel: +31 (077) 389 72 72
Fax: +31 (077) 382 61 34
www.frankort.nl