Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kredietverzekeraar Atradius ziet geen grote toename claims

Uitstaand saldo grootste probleem Rusland-exporteurs

Tholen - Rusland-exporteurs spreken al enige tijd hun zorg uit over het uitstaand saldo bij Russische klanten. Zij geven simpelweg aan dat zij de tegoeden momenteel nodig hebben voor andere zaken en het lijkt erop dat de exporteurs naar hun geld kunnen fluiten. In een reactie geeft woordvoerster Mariella Dalstra van kredietverzekeraar Atradius aan momenteel nog weinig gevolgen te zien van de Rusland-boycot. "We zijn momenteel open op Rusland en kunnen de bedrijven die nog mogen leveren, blijven dekken. We houden uiteraard het betalingsverkeer nauwlettend in de gaten, maar we zien op dit moment nog geen enorme toename in aanvragen en ingediende claims."

Of er een toename in ingediende claims komt, is volgens Dalstra afwachten. "Het hangt ervan af welke betalingsvoorwaarden zijn overeengekomen, vaak 30, 60 of 90 dagen. Als een factuur over de vervaldatum is, maakt een klant hier bij ons melding van. Vervolgens gaat er een wachttermijn van 6 maanden in waarbinnen we proberen het bedrag te incasseren. Lukt dat niet of wordt tussentijds duidelijk dat de afnemer van onze klant niet kan betalen wegens insolventie, dan wordt de claim vervolgens uitbetaald."