Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek bestrijdt fake bio-tomaten

Hoe weet iemand of de groenten (echt) biologisch zijn? Volgens experts bestaat er ook fake biologisch voedsel. Onderzoekers bestuderen "gewone" en biologische tomaten en proberen zo een eerlijk etiket te bereiken of althans een zo eerlijk mogelijk. Volgens onderzoek van de Beierse Gezondheids- en Voedselveiligheidsraad en de universiteit van Würzburg is de wereldwijde marktwaarde van biologisch voedsel bijna verdrievoudigd tussen 2002-11 (toen: $ 62 miljard) Voedselfraude ligt echter op de loer. De prijs van biologisch voedsel is gemiddeld genomen twee keer zo hoog als die van het "gewone" aanbod..

Monika Hohmann en haar collega's zijn bezig met een nieuwe (re) en efficiëntere methode om de biologische betrouwbaarheid vast te stellen. Nu is de betrouwbaarste manier de analyse van de stabiele isotopensamenstelling van nitrogeen. Onderzoekers vinden de test nog te weinig gefundeerd. Hohmanns onderzoeksgroep onderzoekt de techniek van zogeheten nucleaire magnetische resonantie spectroscopie. Deze methode is al gebruikt voor biologische honing en olijfolie. Voor de laatste test gebruikte de studiegroep de techniek om tomaten te analyseren uit kassen en vollegrondsteelt met gewone en biologische vruchtbaarheids- bevorderaars. De findings zijn gepubliceerd in Journal of Agricultural and Food Chemistry.
 
Bron counselheal.com

Publicatiedatum: