Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adrian Barlow, English Apples and Pears

"De Russiche boycot raakt de Engelse markt niet"

Naar verwachting verloopt het Engelse appelseizoen fantastisch. De warme lente betekende veel bloesem; genoeg regen en warmte resulteerde in een mooie appelgrootte. Het koelere weer van de laatste paar weken heeft het fruit een mooie kleur gegeven.

Adrian Barlow van English Apples and Pears vertelt dat de eerste Discovery-appels werden eind juli geoogst en begin augustus begonnen we de detailhandel te bevoorraden. Alle Discoveries en Galmac-appels zijn nu geplukt. Delbarestivale, een tamelijk moderne soort en de vroege Winsor worden nu geoogst. Bramley is ook goed bezig.
Het seizoen loopt 3-4 weken voor, vergeleken met 2012-3. In 2011 was het nog vroeger. De schattingen worden vermoedelijk overtroffen. Dit goede nieuws voor de Engelse appelsector valt samen met een vermoedelijk stijgende vraag vanaf september, de start van het nieuwe schoolseizoen.

Barlow is wat teleurgesteld over de perenoogst. Voor de Russische boycot is hij niet zo bang. Er is immers de kans buiten de EU de appels te verkopen in Turkije. Daar viel de oogst tegen net als in China. Bovendien zal Rusland toch ergens de appels vandaan moeten halen. Barlow vindt het belangrijk om nieuwe markten buiten Europa aan te boren.

Volgens hem zijn de peren veel problematischer. Een enorm aanbod uit Belgiƫ en iets minder uit Nederland richting Rusland vraagt om zorgvuldige begeleiding vanuit de Europese fruitsector.
 
Bron: Ribston Pippin




Publicatiedatum: