Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Obstland opent nieuw koelhuis

Het Duitse bedrijf Obstland Dürrweitzschen AG heeft - samen met haar dochterbedrijf Sachsenobst Vermarktungsgesellschaft mbH - op 28 augustus 2014 haar nieuwe en daarmee vierde koelhuis in Dürrweitzschen in gebruik genomen. Het koelhuis is binnen negen maanden ontstaan. "Ik ben blij dat ons nieuwe koelhuis zo stipt op tijd voor de start van het nieuwe steenfruitseizoen klaar is geworden", zei Obstland-directeur Michael Erlecke tijdens de feestelijke inwijding van het nieuwe koelhuis.

Dat het zogenaamde 'Kühlhaus IV' nu ook dringend nodig is, toont de oogstschatting voor 2014. Met een geschatte appeloogst van 21.200 ton kan de Obstland-groep de voor de deur staande oogst en opslag nu ontspannen tegemoet zien. Met het nieuwe koelhuis zijn er bij de bestaande opslagcapaciteit van 18.000 ton namelijk 14 nieuwe koelruimtes van verschillende grootte gekomen met een opslagcapaciteit van 4.000 ton. Net als de reeds bestaande opslaghuizen is ook het 'Kühlhaus IV' een zogenaamd ULO-magazijn (staat voor ultra low oxygen). Dat wil zeggen dat in de luchtdicht afgesloten opslagruimtes het zuurstofgehalte - afhankelijk van het appelras -tot circa één tot twee procent verlaagd wordt door middel van het toevoegen van stikstof. Het CO2 dat hierbij ontstaat wordt via actieve kool uitgefilterd. Hierdoor kunnen appelen van verschillende rassen circa 10 tot 12 maanden opgeslagen worden.
Publicatiedatum: