Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst van Elstar- en Gala-appelen van start in het Duitse Rheinland

In de afgelopen dagen is in de Duitse regio Rheinland de oogst van de appelrassen Elstar en Gala begonnen. Met deze rassen begint de oogst van de middelvroege appelrassen die geschikt zijn voor langdurige opslag, zo meldt de Duitse website Gabot.de.

Elstar is het meest geliefde appelras van de Duitsers. Ze overtuigt met haar zoet/zure smaak, haar knapperigheid en sappigheid. De fruittelers kunnen dit appelras bij optimale opslagomstandigheden tot in april in opslag bewaren. Ook Gala is een zeer geliefd appelras. Zij is iets zoeter dan Elstar. Ook de Gala kan tot ver in het voorjaar opgeslagen worden. De Rheinische fruittelers verwachten dit jaar een oogst van ongeveer 41.000 ton appelen. Daarvan maakt Elstar circa 30% uit en Gala circa 13%. Beide rassen zijn veelzijdig te gebruiken. Natuurlijk zijn ze in het bijzonder als handappel geliefd, maar ze zijn ook zeer geschikt om te bakken, voor appelmoes of voor appelsap.

De appeloogst begint dit jaar zo'n 14 dagen vroeger dan vorig jaar. De kwaliteit van de oogst is uitermate goed. In de komende dagen zal het palet aan aangeboden appel-rassen bijna dagelijks groter worden. Tot ongeveer begin oktober komen er steeds nieuwe rassen bij. Enkele rassen worden al decennialang geteeld, zoals bijvoorbeeld Cox Orange en Berlepsch, terwijl andere rassen nieuw zijn op de markt, zoals bijvoorbeeld Wellant en Fuji, die sinds enige jaren geteeld wordt.
Publicatiedatum: