Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rewe moet haar assortiment in Rusland beperken

De Duitse retailer Rewe kan vanwege het Russische importverbod voor levensmiddelen uit het westen minder waren in haar Russische filialen aanbieden, meldt de Duitse website n-tv.de. "Het assortiment is door de situatie getroffen en we houden de situatie zeer precies in de gaten", zei Rewe CEO Frank Hensel in een interview met de Oostenrijkse krant 'Wirtschaftsblatt'.

Rusland heeft op de EU-sancties gereageerd met een importverbod voor levens-middelen. De zaken lopen in Rusland desondanks naar tevredenheid. "We schrijven nog steeds goede cijfers", aldus Hensel. Rewe is in Rusland met 97 filialen van de supermarktketen 'Billa' vertegenwoordigd. Het concern voelt echter wel duidelijk de koersdaling van de Russische roebel. "Eind van het jaar zal de dynamiek vanwege wisselkoersschommelingen niet meer zo sterk aanwezig zijn", aldus Hensel. Voor het concern verwacht hij in het lopende jaar uiteindelijk een plus qua omzet.
Publicatiedatum: