Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse druivenoogst lager, hogere prijzen

Het Spaanse druivenseizoen is in volle gang, maar de volumes liggen tussen de 20 en 30% lager dan vorig jaar. De ranken zijn 'moe' door de overvloedige oogst van vorig jaar, toen een overproductie van 30% gehaald werd. Daarentegen blijven de prijzen hoog.



"De markt is rustig door de zomervakantie, maar doordat het aanbod lager is, blijven de prijzen hoog. Hoge temperaturen vertragen de oogst van de druiven met pit, met name doordat het fruit een lichtere kleur heeft. Daarom maken we geen haast om te verkopen," vertelt Elena Núñez van Frutas Campo de Blanca in Murcia.



"Ondanks de lichtere kleur is de kwaliteit beter dan vorig jaar. De maat is beter en het suikergehalte hoger. Dat geldt voor alle rassen. Het Brixniveau ligt tussen de 18 en 22."

De witte druivenoogst is binnen bij Frutas Campo de Blanca. Nu volgen de pitloze rassen Royal Crimson en Autumn. "In de komende twee tot drie weken verwachten we te beginnen met de blauwe druiven met pit."



De belangrijkste afzetmarkten voor het bedrijf liggen in Europa voor de pitloze druiven. Van de druiven met pit was 80 tot 90% bestemd voor Rusland. "De boycot heeft het veel moeilijker gemaakt. We moeten op zoek naar alternatieve markten, maar gelukkig zijn we daar al een paar jaar mee bezig." Het bedrijf werkt onder andere samen met importeurs in de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika en Indonesië.

"Dat is niet makkelijk, omdat elke markt eigen voorkeuren heeft met betrekking tot kleur, maat, verpakking en prijs. De Russen stellen minder eisen aan de kleur, waardoor we meer bewegingsvrijheid hadden."



Frutas Campo de Blance is ook dit jaar te vinden op de Fruit Attraction in Madrid, van 15-17 oktober.

Meer informatie:
Elena Núñez
Frutas Campo de Blanca, S.C.A.
T: +34 968776063
comercial@campodeblanca.com
www.campodeblanca.com
Publicatiedatum: