Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verlaag je kans op prostaatkanker met…tomaat!

Al een idee voor je avondmaaltijd deze dag? Wat dacht je van tomatensoep? Of pasta met een heerlijke tomatensaus. Of anders gewoon een berg tomaten, rauw? Je merkt het: 'tomaten' is het magische woord. Want deze rode vriendjes kunnen kan het risico op prostaatkanker verlagen, zo is gebleken uit een onderzoek van Bristol University onder bijna 14.000 mannen. Prostaatkanker is wereldwijd en ook in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Naar schatting krijgt één op de acht mannen voor zijn tachtigste met prostaatkanker te maken.De onderzoekers bestudeerden het eetpatroon en de leefstijl van 1.806 mannen met prostaatkanker en 12.005 gezonde mannen. Mannen die elke week meer dan tien porties verse tomaten of tomatenproducten aten, bleken hiermee hun risico op prostaatkanker met 18 procent te verlagen. Dagelijks vijf of meer porties fruit of groente eten bleek het risico op prostaatkanker met 24 procent te verminderen, vergeleken bij mannen die elke dag twee en een halve portie fruit of groente of minder binnen kregen. Waarschijnlijk heeft lycopeen, een antioxidant dat onder andere in tomaten voorkomt, een beschermend effect.

Het onderzoek levert nog niet voldoende bewijs om mannen een concreet voedings-advies tegen prostaatkanker te kunnen geven.


Bron: 50plus.blog.nl
Publicatiedatum: