Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het Fortress voordeel en het Jansen effect

Jansen Control Systems is leverancier van diverse end-of-line inspectiesystemen voor de voedingsindustrie. Naast Fortress Metaaldetectoren leveren ze ook hun eigen Checkweger en Sparc X-ray systemen. Jansen Control Systems werkt nauw samen met Jansen Techniek. Fortress metaaldetectoren maken gebruik van de digitale technologie om ijzerhoudende en niet-ijzerhoudende metalen te detecteren en af te voeren, inclusief roestvrij staal.

In combinatie met een Jansen frame vormen zij een controle punt die voldoet aan de strenge HACCP regelgeving en BRC6 richtlijnen en elke productieomgeving aan kan. Alle metaaldetectoren worden standaard geleverd in IP 69K (stof en spuitwaterdicht) en zijn geschikt voor industrieën waarbij natte reiniging een gegeven is.

Naast banddetectoren en metaaldetectoren voor pijpleidingen levert het bedrijf ook diverse andere metaaldetectoren, waaronder vrije val detectoren voor zwaartekracht toepassingen.





Er is een Fortress metaaldetector geplaatst Univeg Belgie

Band metaaldetector
Fortress banddetectoren zijn verkrijgbaar in aluminium of roestvrij staal met een uitgebreide keuze aan openingsmaten. Ze hebben een robuuste constructie om zelfs de zwaarste toepassingen aan te kunnen. Voor extra stabiliteit en hogere prestaties in natte toepassingen wordt de conform IP69K gecertificeerde BSH extra robuuste behuizing gebruikt. Een epoxy trechter zorgt voor een waterproof afdichting op eenheden met beschermingsgraad IP69K

Jansen Frame
Fortress banddetecoren worden standaard geleverd op een Jansen frame (met of zonder uitwerpsysteem), maar kunnen ook op bestaande transportbanden worden ingebouwd of als losse kop worden geleverd. Alle transportbanden worden opgebouwd uit voedingsmiddelen goedgekeurde materialen (FDA).

Pipeline metaaldetector
Voor vloeistoffen en pasta's
De Fortress metaaldetector voor pijpleidingen is bij uitstek geschikt voor inlijn inspectie van verpompte vloeistoffen en pasta's die via een leidingsysteem getransporteerd worden. Deze pipeline metaaldetectoren hebben een robuuste roestvrijstalen constructie om zware productieomgevingen te kunnen weerstaan. Het bedieningsdisplay is geïntegreerd in de detector, waardoor er een compacte unit ontstaat.

Hygienisch ontwerp
De pipeline metaaldetector is goed en eenvoudig te reinigen. Ook zijn er diverse materiaalopties beschikbaar voor niet-metalen pijpleidingen zoals nylon, rubber en Teflon voor toepassingen met hoge temperaturen en/of druk.

Jansen 3-Wegklep
Om verontreinigd product uit de stroming te verwijderen kan de pipeline detector met een Jansen 3-wegklep worden uitgebreid. Deze klep kan eenvoudig handmatig worden gedemonteerd, waardoor een goede reiniging mogelijk is.


Publicatiedatum: