Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Johan Chrétien (Rejo Fresh) fietst voor Kinderkankerfonds

Johan Chrétien, eigenaar van transportbedrijf Rejo Fresh, fietst tegenwoordig tijdelijk naar zijn werk voor het goede doel. Hij is sinds half augustus onderhevig aan twee weken rijverbod en probeerde zijn boete om te buigen naar een geldsom voor het goede doel. "Die vlieger ging niet volledig op, maar nu fiets ik die geldsom bijeen", zegt hij.

Johan moest op 13 februari voor de rechtbank verschijnen wegens een snelheids-overtreding. Op de weg naar Tielt reed hij 114 kilometer per uur, waar hij maar 70 mocht rijden. Hij deed de rechter het voorstel om zijn boete te betalen aan het Kinderkankerfonds. De rechter ging er niet volledig op in, maar sprak een mildere straf uit. Een boete van zo'n 300 euro en 15 dagen rijverbod. Dit op voorwaarde dat hij alsnog geld bij elkaar rijdt voor het fonds. Hij besloot om naar het werk te fietsen en zo geld bij elkaar te sparen.


Bron foto: Anthony Statius (Regioblad Eeklo-Deinze)

Chrétien koos doelbewust voor het goede doel. "Mijn dochter Delphine (8) streed bijna drie jaar tegen kanker. Zo ben ik met het fonds in contact gekomen. Delphine is nu stabiel en zit in een opvolgingsfase, waarbij ze om de zes weken op controle moet. Wat die mensen van het Kinderkankerfonds verwezenlijken, is ongelofelijk."

Wie Johan wil steunen met zijn initiatief kan dit rechtstreeks storten op de rekening van vzw Kinderkankerfonds BE31 2850 3053 8255 met de vermelding: gift Johan fiets voor KKF. De giften worden gebruikt om wetenschappelijk onderzoek naar kanker bij kinderen te ondersteunen. Johan bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage. Ik fiets tot eind volgende week. "De bedoeling was om 1.000 € binnen te halen maar daar zitten we nu reeds ruim boven."

Voor meer informatie:
Johan Chrétien
Rejo Fresh
Oostnieuwkerksesteenweg 101
8800 Roeselare
Tel.: 051/25.44.72
Fax: 051/25.44.73
Publicatiedatum: