Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse minister Müller bekritiseert ramsjprijzen bij levensmiddelen

Gerd Müller, de Duitse minister van Economische Samenwerking en Ontwikkeling, heeft dumpprijzen bij levensmiddelen bekritiseerd, meldt de Duitse website Proplanta.de. "Levensmiddelen worden in Duitsland ondergewaardeerd. Ze worden verramsjt en door handelsconcerns als lokmiddel ingezet. Daaronder lijden de producenten. De consumenten moeten er bij stil staan dat juist bij levensmiddelen er aan het begin van een product altijd een mens, een teler staat", zei Müller tegen de 'Mitteldeutsche Zeitung'.

De branche wees de kritiek van de hand. "De prijzen voor levensmiddelen liggen in Duitsland volgens het statistische bureau van de Europese Unie iets boven het gemiddelde in de EU", verklaarde het 'Bundesverband des Deutschen Lebensmittelhandels' afgelopen maandag in Berlijn.

Handelsbedrijven bouwen het assortiment aan duurzaam geproduceerde producten sinds jaren uit. Steeds meer mensen geven meer geld uit voor fairtrade producten, regionale producten en biologisch geproduceerde levensmiddelen. Deze mentaliteitsverandering volgt ook de handel. Het doel blijft echter dat consumenten "goede producten tegen betaalbare prijzen krijgen".

Müller bekritiseerde dat er tot nu toe "veel te weinig bedrijven" tot een verbond voor eerlijke koffieteelt zijn toegetreden, die koffieboeren een prijs garandeert waarvan zij en hun gezinnen kunnen leven.
Publicatiedatum: