Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
8% hoger uit dan vorig jaar en 15% boven het gemiddelde over de laatste vijf jaar

Uiteenlopende ramingen Amerikaanse appelen

In Amerika komen verschillende cijfers naar buiten over de omvang van de appeloogst. De USDA-ramingen zijn volgens de brancheorganisatie USApple veel te laag. Met name de over de volumeverwachtingen in het midden en oosten van het land lopen de meningen uiteen.

De Amerikaanse Apple Association zegt dat er meer appelen zijn dan de raming van het Ministerie van Landbouw op 12 augustus. USApple verhoogt de raming met 4,6 miljoen bushels (1 bushel is ongeveer 22 kilo).

Daarmee komt de raming van USApple uit op 263,8 miljoen bushel, in tegenstelling tot de raming van de overheid op 259,2 miljoen bushel. De ramingen van de instanties lopen vaker uiteen. Op basis van de USDA is de oogst de op drie na grootse sinds de USDA gegevens verzameld. Het recordjaar was 1998 met 277,3 miljoen bushel. Vorig jaar kwam volgens de USDA de omvang van de oogst uit op 239,2 miljoen bushels.

De verschillen in de ramingen voor dit jaar komen voort uit vergaderingen die vertegenwoordigers van de verschillende staten hielden, waarbij men reageerde op de schattingen van de USDA. In de westelijke staten werden weinig verschillen gevonden, Californië verwacht een lagere oogst door de droogt, verder klopte de raming van de USDA. De staten in het oosten en midden van het land zijn dan ook verantwoordelijk voor de hogere raming.

In totaal valt de oogst, op basis van de USDA, 8% hoger uit dan vorig jaar en 15% boven het gemiddelde over de laatste vijf jaar. Op basis van de USApple data liggen deze percentages op 10 en 17%.

Publicatiedatum: