Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Food Lover's Market

Zuid-Afrika: 70-80% van vers afkomstig uit groothandelsmarkten

Fruit & Veg City werd opgericht in 1993. Hiervoor had CEO Brian Coppin een groothandelsbedrijf dat een aantal Zuid-Afrikaanse supermarkten bevoorraadde.



"We besloten ons eigen merk te willen oprichten. Toentertijd hadden we geen idee van het beginnen van een eigen merk of een hele supermarktketen. We openden een winkel omdat we dachten dat er een niche was", vertelt Coppin. "Nu hebben we 115 Food Lover's Market-winkels en 166 FreshStop gemakswinkels. De originele supermarkten waren Fruit & Veg City, maar daarvan zijn de meeste inmiddels omgezet naar Food Lover's Markets met de intentie ook de rest om te zetten."

70-80% van de versproducten komt uit groothandelsmarkten. De rest direct van de teler.



Fruit & Veg City is een internationaal bedrijf geworden dat fruit en groenten importeert en exporteert. Het is een van de snelst groeiende exporteurs in Zuid-Afrika, die zowel het Midden-Oosten, Aziƫ, Afrika, de EU als Rusland bereikt. Rusland is altijd een goede markt geweest, maar zeker nu zijn er goede mogelijkheden voor Zuid-Afrika om premiumprijzen te krijgen, aangezien Rusland de grenzen naar de EU en VS heeft gesloten.
Publicatiedatum: