Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
winstcijfers Fyffes in eerste half jaar

Fusie Chiquita en Fyffes levert $20 miljoen meer op dan gedacht

Chiquita heeft vandaag zijn vaste inzet voor een fusie met het Ierse fruitbedrijf Fyffes bevestigd. Beide bedrijven verwachten dat de fusie vanwege kostensynergieën 60 miljoen dollar (voor belasting) oplevert. Dat is 20 miljoen dollar meer dan eerder werd verwacht.

Eerder in augustus verwierp Chiquita een overname bod van de Braziliaanse Cutrale Group en Safra Group. "Chiquita en Fyffes blijven zich inzetten voor de transactie en werken samen om de combinatie zo snel mogelijk te voltooien", zei CEO Ed Lonergan van Chiquita in een gezamenlijke verklaring.

Tegelijkertijd maakte Fyffes haar halfjaarcijfers bekend. Tot 30 juni 2014 werd een omzet van 22.230.000 euro geboekt. Het eerste half jaar van 2013 was dat nog 20.700.000 euro. De groepsomzet steeg van 475.990.000 naar 490.240.000 euro. Volgens de groep weerspiegelt de stijging van natuurlijke groei in alle product-categorieën, hoofdzakelijk in ananas en meloenen, al werd deze omzetgroei grotendeels gecompenseerd door gemiddeld lagere prijzen.


Publicatiedatum: