Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE marktbericht perziken week 34

Duitsland: magere prijzen voor perziken

In week 34 waren er op de Duitse groothandelsmarkten iets minder perziken dan de week ervoor aanwezig. Er kwamen met name volumes uit Spanje en Italiƫ, maar ook Frankrijk, Griekenland en Turkije waren op de markt. Door het mindere weer was de vraag minder en de prijzen lagen niet hoog. Een gebrek aan export werd verweten aan Rusland.


Gemiddelde prijzen voor Italiaanse perziken

De prijs van de Italiaanse lag lager dan in de weken er voor. De geelvlezige waren gemiddeld 1 euro per kilo en de witvlezige 1,31 per kilo. Dat is ook een stuk minder dan in 2013 en 2012 in dezelfde week. De dalende lijn is te zien in de grafiek, waar de dikke zwarte streep onderaan de gemiddelde prijs van de witvlezige Italiaanse perzik aanduidt.


Gemiddelde prijzen

Ook de prijzen van andere origines lagen gemiddeld lager dan de jaren ervoor. Voor meer informatie en de gemiddelde prijzen en trend klik hier voor het volledige marktbericht van BLE.

Bron: BLE
Publicatiedatum: