Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse watermeloenen in Tescowinkels

De Britse supermarkt Tesco verkoopt voor de eerste keer Britse watermeloenen. Dit is het resultaat van de succesvolle oogst van student Joe De Pascalis (19). Hij overtuigde zijn baas bij S&A Produce dat hij meloenen zou kunnen telen en dat is gelukt. Tesco denkt dat mensen het verschil niet zullen opmerken tussen de Britse en geïmporteerde meloenen (uit Spanje en Brazilië).

De landbouwstudent uit Leominster zei dat de watermeloenen alleen kunstmatige verwarming van een biomassa houtsnipperverbrander tijdens de kiemfase nodig hebben. Eenmaal geplant, kregen ze geen bijkomende verwarming meer, maar werden ze geholpen door de warme en vochtige zomer.

De Pascalis teelde meer dan 150 watermeloenen voor de supermarktketen. Hij zei: "Ik studeer productietuinbouw en als onderdeel van mijn stage moet ik demonstreren dat ik producten kan telen. Daarbij moet ik toezicht houden op elk procesonderdeel. De watermeloenen voelden aan als baby's. Tijdens het 90-daagse teeltprogramma heb ik ze drie keer per dag bezocht om te verzekeren dat ze de juiste hoeveelheid voeding kregen."

De productmanager van Tesco, James Cackett, zei dat het zoetheidsniveau "zeer goed" is. Cackett: "Ze zijn van standaardgrootte en wegen tussen de één en drie kilo per stuk. We hebben voor de rassen gekozen die populair zijn. Dit is slechts een proef om te kijken wat consumenten ervan denken, maar als hun reactie goed is, zullen we met telers samenwerken om er volgend jaar meer te krijgen."

De watermeloenen zijn in de verkoop gegaan in Hereford en in Royston, voor £2 (€2,50) per stuk.
Publicatiedatum: