Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe opleiding International Fresh Business Management in Venlo van start

Op donderdag 28 augustus gaat de nieuwe opleiding International Fresh Business Management (IFBM) van Fontys International Business School in Venlo officieel van start. De nieuwe internationale opleiding telt op dit moment 124 studenten vanuit de hele wereld, maar met name uit Nederland en Duitsland.

International Fresh Business Management

IFBM is specifiek gericht op management, marketing en logistiek in de internationale groen-, food- en vers-wereld. Consumenten willen gezonde en veilige voeding. Ze houden van mooie bloemen en planten. Ze raken geprikkeld door écht innovatieve groenten- en fruitconcepten. Ze kiezen voor duurzame en diervriendelijke productie. In de wereld van 'food', 'groen' en 'vers' maken mooie marketingstrategieën en logistieke concepten het verschil. De afgestudeerden van IFBM zijn vers specialisten die kunnen inspelen op deze ontwikkelingen. Zij zijn marketing- of logistiek manager, productontwikkelaar, inkoper, algemeen manager of supply chain manager. In deze functies zijn zij de 'spin-in-het-web' tussen gezonde en duurzame geproduceerde food & flowers, slimme logistiek en duurzame inzet van techniek, energie, arbeid en natuurlijk marketing.

Betrokken bedrijfsleven

De nieuwe opleiding komt voort uit de vraag vanuit Greenport Venlo zo'n zes jaar geleden om een opleiding te ontwikkelen die in de behoefte voorzag om nieuwe verbindingen in de versketens in agri & food tot stand te brengen. Zo is "food & flower management" (FFM) ontstaan als een differentiatie van de logistiek en marketing opleiding. Gerenommeerde bedrijven uit het werkveld, zoals toeleveranciers, producenten, handelaren, belangenbehartigers etc. zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitbouw van FFM. Als snel bleek dat ook binnen Agribusiness Niederrhein grote behoefte bestond aan de opleiding. De nieuwe studie International Fresh Business Management is uniek voor Nederland; deze wordt door geen enkele andere hogeschool aangeboden.

Arbeidsperspectief

op dit moment telt de nieuwe opleiding 124 studenten vanuit de hele wereld. Studenten komen niet alleen uit Nederland en buurland Duitsland. Door het unieke karakter van de opleiding weten studenten uit heel Europa en zelfs Azië de weg naar Fontys Venlo te vinden. Dit aantal ligt aanzienlijk hoger dan de 40 studenten die vorig jaar waren voorzien. Het arbeidsmarktperspectief voor de nieuwe studie is ook uitstekend. Studenten van de differentiatie Food en Flowermanagement, van waaruit IFBM is ontstaan, kregen vaak tijdens hun stage al een baan aangeboden.

Programma Officiële opening

De opleiding wordt op 28 augustus officieel geopend.
14.30 uur: Ontvangst met koffie en vlaai
15.00 uur: Welkomstwoord, Henning Janssen, opleidingsmanager IFBM
15.05 uur: Toespraken:
  • Stephan Satijn, Wethouder onderwijszaken, gemeente Venlo
  • Leo Linders, Directeur Jan Linders Supermarkten
  • Louise Veerbeek, ministerie van Economische Zaken, M-Team Plantaardige ketens
  • Corine Fleuren, gepassioneerd ondernemer, directeur Minitree
  • Thomas Merz, Directeur FIBS Fontys Venlo
16.30 uur: Team IFBM
17.00 uur: Borrel

Locatie: Aula Fontys Venlo, Tegelse weg 255 5912 BG Venlo

Publicatiedatum: